Trzecia edycja "Zielonej Ławeczki" już ruszyła!

11 kwietnia 2017

ZL 2017 fb grafika 02Fundacja BOŚ uruchomiła kolejną, trzecią już edycję projektu "Zielona Ławeczka", który powstał z myślą o mieszkańcach miejskich osiedli. Do tej pory pomogliśmy już 50 grupom sąsiedzkim z całej Polski w rewitalizacji ich osiedlowych podwórek i samodzielnym stworzeniu pięknych ogrodów.

W tym roku przeznaczyliśmy 30 tys. zł na rewitalizację polskich osiedli, zamianę ich w zielone zakątki, skwery, ogrody. Dzięki temu, uda się odnowić 25 miejsc, które do tej pory były puste i zaniedbane.

Na czym polega udział w konkursie?

Sąsiedzi łączą siły i rejestrują się poprzez stronę internetową, przygotowują projekt zazielenienia danego terenu i mają szansę otrzymać od nas grant pieniężny wraz z nagrodą rzeczową w postaci ławki parkowej, o łącznej wartości do 1200 zł. Będą mieli również możliwość konsultacji swoich pomysłów z architektami krajobrazu ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, a później samodzielnie zajmą się urządzaniem nowego, zielonego zakątka.

Więcej informacji:  zielonalaweczka.pl