Aleksandra Koper

Aleksandra KoperSpecjalistka ds. żywienia, koordynator ds. wolontariatu oraz projektów „Tradycyjny Sad” i „PlanujeGotuje.pl”.

Koordynator ds. wolontariatu oraz koordynator projektów w Fundacji BOŚ. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Przygodę z Fundacją BOŚ rozpoczęła jeszcze na studiach działając w Kole Naukowym Żywieniowców. W tym czasie organizowała dla najmłodszych zajęcia edukacyjne z zakresu zdrowego odżywiania oraz brała udział w pracach badawczych na temat zakładów gastronomicznych. Pracę dla  Fundacji BOŚ rozpoczęła od przygotowywania  pomocy dydaktycznych dla nauczycieli biorących udział w konkursie „Zdrowo jem, więcej wiem”. Podczas wielu lat pracy w Fundacji koordynowała takie projekty jak "Sklepiki szkolne - zdrowa reaktywacja" i "Czas na zdrowie". Obecnie odpowiada za realizaję projektu "Tradycyjny Sad". Za racji wykształcenia i zainteresowań prowadzi także portal o zdrowym stylu życia www.AktywniePoZdrowie.pl oraz portal z przepisami www.PlanujeGotuje.pl