studenci

PG baner www fbosPlanujeGotuje.pl to serwis internetowy i aplikacja mobilna zawierająca bazę przepisów kulinarnych, które powstały podczas realizacji wielu projektów Fundacji Banku Ochrony Środowiska od początku jej działania, czyli od 2010 roku. Ciekawym elementem aplikacji jest kreator jadłospisu, czyli narzędzie umożliwiające komponowanie własnej diety z wybranych posiłków dostępnych na stronie lub w aplikacji.

Więcej informacji na: www.planujegotuje.pl

brudnoTu strona fbos"Brudno Tu" uruchomiliśmy jako wakacyjną akcję obywatelską dążącą do likwidacji dzikich wysypisk, ale przekształciliśmy ją w projekt funkcjonujący cały rok. Zachęcamy mieszkańców i turystów do zgłaszania i monitorowania zaśmieconych miejsc. W ramach projektu współpracujemy z gminami, pomagając im wypełniać ustawowe obowiązki. Dzięki akcji udało się znaleźć ponad 500 nielegalnych wysypisk.

Więcej na www.aktywniepozdrowie.pl zakładka BrudnoTu!

EKOMODEL logo domek kontra

Uczestnicy konkursu "EkoModel" wykonują makiety i modele, które promują eko-instalacje w domach jedno- i wielorodzinnych. Konkurs kierowany jest do każdego chętnego: osób indywidualnych, grup czy instytucji. Modele konkursowe oceniane są przez komisję składającą się z modelarzy, ekologów Banku Ochrony Środowiska i oczywiście przez nasz zespół.

Więcej na www.aktywniepozdrowie.pl zakładka EkoModel!

Zielona laweczkaProjekt "Zielona Ławeczka" niczym magiczna różdżka zamienia szare osiedla w kolorowe zakątki i skwery, których symbolem jest właśnie zielona ławeczka. Mieszkańcy, korzystając z przyznawanych przez nas grantów, wspólnie ożywiają miejsca wokół bloków, a także tworzą przestrzeń do spotkań i odpoczynku. W projekcie biorą udział zespoły sąsiedzkie, które projektują i tworzą osiedlowe ogródki.

Więcej na www.aktywniepozdrowie.pl zakładka Zielona Ławeczka!

WWW APZ strona fbosJeśli interesujesz się zdrowym stylem życia, szukasz pomysłu na pożywne i łatwe w przygotowaniu obiady, zapraszamy Cię na nasz portal www.aktywniepozdrowie.pl, gdzie znajdziesz ponad 200 artykułów pisanych przez ekspertów z zakresu żywienia człowieka oraz aktywności fizyczne. Znajdziecie tu również zabawne felietony pod przewrotną nazwą „Zdrowym zezem” oraz porcję humorystycznych obrazków.